HIPOCONDRISME: esclerosi múltiple

Com oblidar el que deu trobar-se en el top 5 de pitjors estius de la meua vida. Tot es remunta a un dia que vaig a recollir unes ulleres noves a l’òptica. Quan fas un gasto gros com el que faig jo cada cop que he de fer vidres, em regalen una revisió oftalmològica, que envien a un doctor de ves a saber on i t’envia un informe acurat sobre l’estat de salut del fons de l’ull. Al meu informe hi havia un post-it rosa que volia dir ATENCiÓ! PERiLL! RiSC de MORT!

Així que el Xavier, l’òptic de confiança, em diu que m’ho faci mirar, que sembla ser que no veuen simètric el nervi òptic. Sé que hi ha una part d’ell que és per fer-se el xulo i demostrar-me que en sap molt, però JODER PAVO, A MI NO ME FACIS AQUESTES PIXADETES QUE ME CAGO A SOBRE. Efectivament, jo ja em congelo: em quedaré cega. Li pregunto, és greu? I em diu, amb un to de rata sàvia, fes-t’ho mirar al més aviat possible.

M’ho faria mirar l’endemà a primera hora, faltaria més. Però no ho faré sense abans xequejar tota la internet i bum. Neuritis òptica que bum, és el primer símptoma de l’esclerosi múltiple. Acabo de signar un contracte de lloguer en un segon que, en realitat és un tercer, i que no té ascensor i jo en tres dies ja aniré amb cadira de rodes. Google diu que en una mitja de 15-20 anys, en el pitjor dels casos, però jo seré, segur, l’excepció. Segur.

L’oftalmòleg em diu que no té importància i que ell, més que una inflamació, diria que és una deformació, però que anem revisant i que si començo a veure-hi doble o a veure taques o a veure-hi estrany CORRi a urgències (cosa que jo ja sabia perquè ho he llegit a google) i que, si no, fins l’any vinent, que anem controlant.

Però no acaba aquí, perquè ma mare, que a vegades no controla quan està generant o agreujant els meus complexos em diu que m’he posat gorda i me poso a fer, de forma obsessiva, la Patry Jordan. Dec fer malament alguna cosa perquè, al cap d’uns dies, se’m comença a adormir la part de darrere de la cama i fins al dit petit del peu. Casualitat? No lo creo: nervi òptic inflamat + pessigolleig a les extremitats i, si hi paro atenció, també noto debilitat muscular i fatiga. I el que és pitjor, NINGÚ ME FA PUTO CAS.

L’Anna em diu que he fet malament algun exercici de glutis i que tinc una mica de ciàtica, la Marta em diu que me’n vagi a dormir i que no em dirà quins són els símptomes perquè me’ls aniré notant tots d’un en un i que sóc idiota i la Maria se’n riu de mi i em fa posar de puntetes i em diu que en tres o quatre o set dies se’m passarà.

Aquell estiu també vaig descobrir que no veig taques negres, sinó que si pares atenció quan mires les coses et pots veure les pròpies pestanyes i mai més les he deixat de veure. Segueixo tenint el nervi òptic sortit, deu ser anatòmic, em va dir l’oftalmòleg, que no és típic dels miops però que tampoc és típic dels baixets tenir el peu gros i bé que hi ha persones de metre i mig amb una llesca del 45. Tampoc se m’ha adormit mai més la cama de forma recurrent, ni els braços, ni res. I cansada ho segueixo estant com a filosofia de vida.

Sembla que un altre cop he esquivat la mort però, en fi, ara visc en un pis que té no un, sinó dos ascensors i cap barrera arquitectònica que m’impedís seguir vivint on visc encara que perdi mobilitat. Ah, i que la Maria Pombo expliqués que ella sí que té aquesta malaltia, doncs també em va donar cert sentiment comunitari per si algun dia passa, que encara no ho he descartat del tot. Perquè, en fi, no n’aprenc i avui, de bon matí, m’he mirat un vídeo de 40 minuts que es titulava “tengo esclerosis múltiple… y me he quedado ciega” i m’ha tornat a agafar una mica de neura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s