Colombo

WhatsApp Image 2017-03-26 at 00.50.25

Diuen que no hi ha res com cantar coses que sents de debò, i deu ser per això que quan estem tristos encara ens agrada més escoltar cançons pessimistes. Ahir la tònica general era sobre les petites coses que poden fer grans canvis, les utopies i tot això. Però ves, jo m’ho crec. Potser per això m’era tan fàcil entonar les notes d’aquesta cançó.

Que mentre em treia les kéts (sí, en femení i així amb una é bastant tancada, com dirien Ells), notava com encara em durava el mig somriure amb el què he escapat d’aquest cap de setmana. No sé per què no deixen de sorprendre’m mai aquestes coses. Que cada vegada, l’energia emocional puja tan inversament proporcional a la física que acabes fet merda però terriblement feliç. Que la dutxa d’aigua calenta, en arribar a una casa estranyament teva i estranyament buida, neteja el cos però que l’ànima ja ve neta. Que el plaer de treballar així no el paga tot l’or del món. Que la gent petita és extraordinària i t’explica coses interessants i d’altres que no (com, per exemple, quina és la capital de Sri Lanka) però que somrius i abraces. O contestes amb mala llet perquè et sents amb la comoditat suficient de respondre amb sarcasme i que la gent aproximadament t’entengui.

I la confiança, el compromís i la il·lusió. La resposta, les mil preguntes que sorgeixen d’un inconformisme tossut. Les passes en mitja soledat i en mitja companyia. Les mirades i somriures, la complicitat amb desconeguts. Les històries inventades, les ales tallades, els estires i arronses amb els que ja tenen una mica digerit tot això, que també n’hi ha. La música que sona més enllà dels instruments i més endins del cor. La por a que s’acabi tan ràpid que no et deixi assaborir tots els moments.

El no voler oblidar, perquè això dóna la vida.

Jo, per si es dóna el cas, em quedo un fulard del Grifoll dedicat amb una màgia que no qualsevol pot fer. Que potser no sabia si ha portava accent o no, o si l’esplai Quart Creixent és de territori Tarragona o de Lleida, però sap que (òbviament) la capital de Sri Lanka és Colombo.

3 pensaments sobre “Colombo

 1. Em fa immensament feliç que tot això que vius i fas viure amb tanta energia i de manera tan vital, et faci a tu, també, tan i tan feliç. És una recompensa que et mereixes per tot el temps que hi dediques sense demanar res a canvi…

  Liked by 1 person

 2. “…però que l’ànima ja ve neta.”

  Quina sort que he tingut de poder formar part d’aquest cap de setmana amb vosaltres a Agramunt. Em sento feliç d’haver-hi aportat el meu senzill granet d’arena… Me n’enduc molta energia que em servirà per encarar la setmana amb un somriure, malgrat que n’hi hagi que vulguin retallar-nos hores de son i de vida. 🙂

  Enhorabona per la feina que heu fet. Per la que feu cada dia.

  Salutacions des del núvol, de baixada a la realitat.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s